Szolgáltatásaink
Tudásbank
Karrierháló

Online lista
3 látogató van online
1 vendég, 2 bots, 0 felhasználó

CV sablonok

 

Európai “EuroPass”önéletrajz

Európa szerte, és már hazánkban is egyre inkább elterjedőben van az európai önéletrajz formátum. Átfogó, standardizált áttekintésben tartalmazza a pályázó- álláskereső által megszerzett tapasztalatokat, végzettségeket, ismereteket. Amennyiben európai multinacionális cég pályázatára jelentkezik, érdemes ezt a formátumot választani

Előnyei:

  • Viszonylag könnyű elkészíteni
  • Kihangsúlyozza a kiegyensúlyozott munkaviszonyt
  • Lehetőséget teremt az álláskereső számára, hogy kihangsúlyozza azon készségeit és képességeit, amelyek a megpályázott álláshoz kapcsolódnak
  • Könnyen igazítható különböző állásokhoz
  • Az interjúvoló személy számára hasznos útmutatóként szolgálhat
  • Könnyen áttekinthető

Hátrányai:

  • A hagyományos munkaadók normáinak nem felel meg, illetve nem feltétlenül ismerik
  • felfedi a megszakításokat a munkaviszonyban
  • kiemeli a tapasztalatlanságokat
  • olyan munkaterületeket is kiemel, amelyek esetleg nem kapcsolódnak az adott álláshoz
  • Előfordulhat, hogy hosszabb terjedelművé válik az önéletrajz

Közszolgálati önéletrajzsablon

A 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet 2012. március 23-án lépett hatályba, amely a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény végrehajtási rendelete. A rendelet szabályozza a közszolgálati tisztviselők személyi irataira, a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók személyi irataira és a munkaügyi nyilvántartásra, a közszolgálati alapnyilvántartásra és közszolgálati statisztikai adatgyűjtésre, valamint a tartalékállományra vonatkozó egyes előírásokat.

A Kttv. egységes adattartalmú önéletrajz kitöltését írja elő. Ez az, ún. közszolgálati önéletrajz. Ilyen önéletrajz benyújtására kötelezettek a közszolgálati tisztviselők, a közszolgálati toborzási adatbázisba jelentkezők és a közigazgatási szervek által lefolytatott pályázati eljárásban résztvevők.

A Nemzeti Közigazgatási Intézet (NKI), az Európai Parlament és az Európai Tanács által ajánlott Europass-önéletrajz (2241/2004/EK határozat) és a 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet 1. melléklete alapján készített egy Önéletrajz sablont, amivel a közigazgatásba jelentkezőket szeretné segíteni.

Erősen ajánlott, hogy a közigazgatási szervek által lefolytatott pályázati eljárások alkalmával és a toborzási adatbázisba való jelentkezéskor – az adatok strukturált és áttekinthető megjelenítése érdekében – ezt a mintát használják.

Amennyiben a pályázó hiányosan tölti ki, vagy nem ebben a formában nyújtja be önéletrajzát, a pályázat kiírója elutasíthatja a jelentkezését.

EU Pass önéletrajzi sablon letöltése

Közszolgálati önéletrajzi sablon letöltése